Beste ikastaro batean, Maurice Chassin-ek ardoaren pertzepzio sentsorialaren oinarriak eta ebaluazio sentsorial interpretatiboaren oinarriak finkatzen lagundu digu, upeltegian ezinbesteko praktika bat produktuan nahi diren ardo mota eta ezaugarri sentsorialak bideratzeko.
“Enologiaren Eragin Sentsorialak” irakasgaian, Bodegas Ochoa bisitatzeko pribilegioa izan genuen, eta han Adrianak ardo berezien ardogintza-prozesuak xehetasunez azaldu zizkigun. Bere esperientziak eta enologiaren aldeko grinak ikuspegi paregabe eta aberasgarria eskaini ziguten arte liluragarri honi buruz. Eskerrik asko, Adriana, zure ezagutza eta dedikazioa gurekin partekatzeagatik!
2024/2025 Enologia Berritzaileko Masterrak ardoaren munduarekiko, ikerketarekiko eta sormen-enologiarekiko pasioa duten profesionalen belaunaldi berri bati ateak irekitzen dizkio. Programa honek ardo-zientzietan goi-mailako prestakuntza eskaintzea du helburu, tradizio ardogintza eta ekoizpen, analisi eta merkaturatze teknika aurreratuenak uztartuz. Ikastaroan zehar, ikasleek sektoreko joera berritzaileak aztertuko dituzte, hala nola, nekazaritza iraunkorra, teknologia adimentsuen erabilera eta merkatu globalaren eskakizunei
Kepa Bárcenas, consumer insights aholkulariak, ardo-kontsumitzailea ikuspuntu askotatik (itxaropenak, lehentasunak, emozioak…) ulertzeak duen garrantziaz eta ideia horiek berrikuntzan eta marketinean nola aplikatu hausnartu digu.
Erminio Monteleone Florentziako Unibertsitateko irakasleak eman dizkigu kontsumitzaileen lehentasunetan dauden desberdintasun indibidualak aztertzeko eta itxaropenen azterketak egiteko gakoak. Bi gaiek berebiziko garrantzia dute upategien arrakastarako.
Maurice Chassin, upategiko aholkulariak, ardoaren sentsorial-pertzepzioaren oinarriak jartzen lagundu digu. Eta, ardoaren zentzumen-tipologiak sailkatzeko sistema praktiko batean oinarrituta, ebaluazio sentsorial interpretatiboan pilatutako esperientzia izugarria eman du.
New Trends in Enology-n, Víctor Puentek biobabespena kudeatzeko tresna mikrobiologiko gisa kontatu digu dastatze oso atsegin batekin, eskerrik asko Víctor!
Mahastizaintzako Joera Berriak irakasgaian, barietateen identifikazio genetikoa aztertzen ikasten dugu.
NUPen Enologiaren Inpaktu Sensorialak irakasgaian Ochoa Bodegas bisitatu genuen.Eskerrik asko Adriana bisitagatik eta ardogintza bereziari buruzko klase teoriko-praktikoagatik!
Urriaren erdialdean Masterrari ekin genion Mahastizaintzaren eraginak ardoaren ezaugarri sentsorialetan eta sektoreko profesional nabarmenen parte hartzearekin. Haien artean: Gabriel Ruestch, Les Vignobles Foncalieu-ko aholkularia, poztu gaitu bere dastatze komentatuekin. Garikoitz Ríos, BODEGAS ITSASMENDIko zuzendari teknikoa, Urdaibaiko Biosfera Erreserbaren bihotzean txakolina deskubrituz. Ana Martín Onzain, ardogilea eta aholkularia, munduko ardo-eskualde ezberdinetan zehar dastaketa bat eskaini diguna.