ENOLOGIA BERRITZAILEA
MASTERRA
2025-2026 IKASTURTEAN MATRIKULATZEKO AZKEN EPEA
UNIBERTSITATEAK
Enologia Berritzailea Masterra Euskal Herriko Unibertsitateak (UPV/EHU) eta Nafarroako Unibertsitate Publikoak (UPNA/NUP) irakatsitako master ofiziala da.
Eskura ezazu HEMEN informazio gehiago titulazio bikoitz honi buruz.
MASTERRA IKASTEKO ARRAZOIAK
Baterako titulazioa duen masterra
UPV/EHUko Enologia Berritzaileko Master Ofizialeko ikasleek aukera dute UPV/EHUko zein Bordeleko Unibertsitateko Master titulua lortzeko.
Diziplina anitzeko ikuspegia
Masterrak mahastizaintza eta ardogintza sektorearen ikuspegi eguneratua eskaintzen du, ardogintza jardueren koordinazio funtzioa baloratuz, gero eta aldakorragoa eta konplexuagoa den merkatu batean posizionamendu estrategia bati ekin ahal izateko.
Praktikak eta tesiak
Ikasleek aukera dute praktikak egiteko eta masterreko tesia garatzeko gure enpresa elkartuetako batean, prozesuan esperientzia hartuz.
Irteera profesionalak
Masterrak prestakuntza eguneratua emango dio ikasleari mahastizaintzarekin, enologiarekin, dastatzearekin eta upategien merkataritza kudeaketarekin lotutako karguak bere egin eta gain hartzeko.
MASTERRA ZENBAKITAN
IKASLEEN TESTIGANTZAK

Enologia Berritzailea Masterra: Ikasleen testigantzak
UPV/EHUk eta NUPek Bordeleko Unibertsitatearekin batera eskaintzen duten Enologia Berritzaileko Masterra egin duten bi ikasleren testigantzak.

NT180 | MANON THAUNAY: “Klima-aldaketaren eragina Errioxako mahats-barietateetan”

NT180 | PIERRE MARIET: “Oxigenoaren kudeaketa eta kontrola ardogintza prozesuetan”

NT180 | YIXIN YIN: “Espainiako ardoa esportatzeko estrategiak Txinara COVID-19aren ostean”

NT180 | MÓNICA GALAR: “Mencia mahatsarekin egindako ardoen kalitatearen ebaluazioa eta deskribapena”
AZKEN BERRIAK
Sara Valencia gure lizentziatua joan den astean titular izan zen bere lehen ardoa, Bravo Sara!
Maiatzaren 8an Itsasmendi Upeltegia bisitatzeko aukera izan genuen, Urdaibaiko Biosferaren Erreserbaren erdi-erdian kokatua. Garikoitz Ríos zuzendari teknikoaren eskutik, ingurunearekin konprometitutako eta nortasun …
Maiatzaren 7an, Ana Martín Onzain ardogilea eta ardo aholkularia izan genuen gure artean, “Mahastizaintzaren eragina ardoaren ezaugarri sentsorialetan” irakasgaian. Ana bidaia sentsorial …
“Mahastizaintzaren eragina ardoaren zentzumen-ezaugarrietan” ikastaroaren 15 urte ospatzen ari gara, puntako profesionalak biltzen dituena, teoria, dastaketak eta upategietara eta ikerketa zentroetara bisitak …
Beste ikastaro batean, Maurice Chassin-ek ardoaren pertzepzio sentsorialaren oinarriak eta ebaluazio sentsorial interpretatiboaren oinarriak finkatzen lagundu digu, upeltegian ezinbesteko praktika bat produktuan …
“Enologiaren Eragin Sentsorialak” irakasgaian, Bodegas Ochoa bisitatzeko pribilegioa izan genuen, eta han Adrianak ardo berezien ardogintza-prozesuak xehetasunez azaldu zizkigun. Bere esperientziak eta …