“Enologiaren Eragin Sentsorialak” irakasgaian, Bodegas Ochoa bisitatzeko pribilegioa izan genuen, eta han Adrianak ardo berezien ardogintza-prozesuak xehetasunez azaldu zizkigun. Bere esperientziak eta
2024/2025 Enologia Berritzaileko Masterrak ardoaren munduarekiko, ikerketarekiko eta sormen-enologiarekiko pasioa duten profesionalen belaunaldi berri bati ateak irekitzen dizkio. Programa honek ardo-zientzietan goi-mailako
Kepa Bárcenas, consumer insights aholkulariak, ardo-kontsumitzailea ikuspuntu askotatik (itxaropenak, lehentasunak, emozioak…) ulertzeak duen garrantziaz eta ideia horiek berrikuntzan eta marketinean nola aplikatu
Erminio Monteleone Florentziako Unibertsitateko irakasleak eman dizkigu kontsumitzaileen lehentasunetan dauden desberdintasun indibidualak aztertzeko eta itxaropenen azterketak egiteko gakoak. Bi gaiek berebiziko garrantzia
Maurice Chassin, upategiko aholkulariak, ardoaren sentsorial-pertzepzioaren oinarriak jartzen lagundu digu. Eta, ardoaren zentzumen-tipologiak sailkatzeko sistema praktiko batean oinarrituta, ebaluazio sentsorial interpretatiboan pilatutako
New Trends in Enology-n, Víctor Puentek biobabespena kudeatzeko tresna mikrobiologiko gisa kontatu digu dastatze oso atsegin batekin, eskerrik asko Víctor!
Mahastizaintzako Joera Berriak irakasgaian, barietateen identifikazio genetikoa aztertzen ikasten dugu.
NUPen Enologiaren Inpaktu Sensorialak irakasgaian Ochoa Bodegas bisitatu genuen.Eskerrik asko Adriana bisitagatik eta ardogintza bereziari buruzko klase teoriko-praktikoagatik!
Urriaren erdialdean Masterrari ekin genion Mahastizaintzaren eraginak ardoaren ezaugarri sentsorialetan eta sektoreko profesional nabarmenen parte hartzearekin. Haien artean: Gabriel Ruestch, Les Vignobles
Enologia Berritzaileko Master onenen sariak banatu ziren, Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Farmazia Fakultateko ekitaldi aretoan antolatutako ekitaldi batean. Master Amaierako
Erminio Monteleone UPV/EHUren Enologia Berritzailerako master ofizialeko irakaslea da, eta Florentziako Unibertsitateko Nekazaritza, Elikagaiak eta Baso Sistemen Kudeaketa Saileko irakaslea. Elikagaien analisi
BORDELEKO IKASLEEK ARABAKO CAMPUSA BISITATU DUTE, ENOLOGIA BERRITZAILEAREN MASTERREAN PARTE HARTZEKO
Bordeleko L ‘Ecole Nationale Supérieure des Sciences Agronomiques Master of Business and Science in Vineyard & Winery Management (Enpresen eta Zientzien Administrazioko,
ARABAN EGINGO DA ENOTURISMOAREN NAZIOARTEKO KONGRESUA 2019an Arabako Errioxan eta Gasteizen egingo da International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) delakoaren