ENOLOGIA BERRITZAILEA
MASTERRA
UNIBERTSITATEAK
Enologia Berritzailea Masterra Euskal Herriko Unibertsitateak (UPV/EHU) eta Nafarroako Unibertsitate Publikoak (UPNA/NUP) irakatsitako master ofiziala da.
Eskura ezazu HEMEN informazio gehiago titulazio bikoitz honi buruz.
MASTERRA IKASTEKO ARRAZOIAK
Baterako titulazioa duen masterra
UPV/EHUko Enologia Berritzaileko Master Ofizialeko ikasleek aukera dute UPV/EHUko zein Bordeleko Unibertsitateko Master titulua lortzeko.
Diziplina anitzeko ikuspegia
Masterrak mahastizaintza eta ardogintza sektorearen ikuspegi eguneratua eskaintzen du, ardogintza jardueren koordinazio funtzioa baloratuz, gero eta aldakorragoa eta konplexuagoa den merkatu batean posizionamendu estrategia bati ekin ahal izateko.
Praktikak eta tesiak
Ikasleek aukera dute praktikak egiteko eta masterreko tesia garatzeko gure enpresa elkartuetako batean, prozesuan esperientzia hartuz.
Irteera profesionalak
Masterrak prestakuntza eguneratua emango dio ikasleari mahastizaintzarekin, enologiarekin, dastatzearekin eta upategien merkataritza kudeaketarekin lotutako karguak bere egin eta gain hartzeko.
MASTERRA ZENBAKITAN
IKASLEEN TESTIGANTZAK
Enologia Berritzailea Masterra: Ikasleen testigantzak
UPV/EHUk eta NUPek Bordeleko Unibertsitatearekin batera eskaintzen duten Enologia Berritzaileko Masterra egin duten bi ikasleren testigantzak.
NT180 | MANON THAUNAY: “Klima-aldaketaren eragina Errioxako mahats-barietateetan”
NT180 | PIERRE MARIET: “Oxigenoaren kudeaketa eta kontrola ardogintza prozesuetan”
NT180 | YIXIN YIN: “Espainiako ardoa esportatzeko estrategiak Txinara COVID-19aren ostean”
NT180 | MÓNICA GALAR: “Mencia mahatsarekin egindako ardoen kalitatearen ebaluazioa eta deskribapena”
AZKEN BERRIAK
Kepa Bárcenas, consumer insights aholkulariak, ardo-kontsumitzailea ikuspuntu askotatik (itxaropenak, lehentasunak, emozioak…) ulertzeak duen garrantziaz eta ideia horiek berrikuntzan eta marketinean nola aplikatu …
Erminio Monteleone Florentziako Unibertsitateko irakasleak eman dizkigu kontsumitzaileen lehentasunetan dauden desberdintasun indibidualak aztertzeko eta itxaropenen azterketak egiteko gakoak. Bi gaiek berebiziko garrantzia …
Maurice Chassin, upategiko aholkulariak, ardoaren sentsorial-pertzepzioaren oinarriak jartzen lagundu digu. Eta, ardoaren zentzumen-tipologiak sailkatzeko sistema praktiko batean oinarrituta, ebaluazio sentsorial interpretatiboan pilatutako …
New Trends in Enology-n, Víctor Puentek biobabespena kudeatzeko tresna mikrobiologiko gisa kontatu digu dastatze oso atsegin batekin, eskerrik asko Víctor!
Mahastizaintzako Joera Berriak irakasgaian, barietateen identifikazio genetikoa aztertzen ikasten dugu.
NUPen Enologiaren Inpaktu Sensorialak irakasgaian Ochoa Bodegas bisitatu genuen.Eskerrik asko Adriana bisitagatik eta ardogintza bereziari buruzko klase teoriko-praktikoagatik!