ENOLOGIA BERRITZAILEA
MASTERRA

2025eko urria–2026ko maiatza

UPV/EHU (Gasteiz)
eta UPNA/NUP (Iruñea)

2025-2026 ikasturterako aurrematrikula zabalik dago

UNIBERTSITATEAK

Enologia Berritzailea Masterra Euskal Herriko Unibertsitateak (UPV/EHU) eta Nafarroako Unibertsitate Publikoak (UPNA/NUP) irakatsitako master ofiziala da.

Programak aukera ere eskaintzen du Bordeleko Unibertsitatearekin partekatutako titulazio bat eskuratzeko.
Eskura ezazu HEMEN informazio gehiago titulazio bikoitz honi buruz.

MASTERRA IKASTEKO ARRAZOIAK

Baterako titulazioa duen masterra

UPV/EHUko Enologia Berritzaileko Master Ofizialeko ikasleek aukera dute UPV/EHUko zein Bordeleko Unibertsitateko Master titulua lortzeko.

Diziplina anitzeko ikuspegia

Masterrak mahastizaintza eta ardogintza sektorearen ikuspegi eguneratua eskaintzen du, ardogintza jardueren koordinazio funtzioa baloratuz, gero eta aldakorragoa eta konplexuagoa den merkatu batean posizionamendu estrategia bati ekin ahal izateko.

Praktikak eta tesiak

Ikasleek aukera dute praktikak egiteko eta masterreko tesia garatzeko gure enpresa elkartuetako batean, prozesuan esperientzia hartuz.

Irteera profesionalak

Masterrak prestakuntza eguneratua emango dio ikasleari mahastizaintzarekin, enologiarekin, dastatzearekin eta upategien merkataritza kudeaketarekin lotutako karguak bere egin eta gain hartzeko.

MASTERRA ZENBAKITAN

UNIBERTSITATEAK
0
ENPRESAK
0
ECTS KREDITUAK
0
ESKAINITAKO PLAZAK
0

IKASLEEN TESTIGANTZAK

Enologia Berritzailea Masterra: Ikasleen testigantzak

UPV/EHUk eta NUPek Bordeleko Unibertsitatearekin batera eskaintzen duten Enologia Berritzaileko Masterra egin duten bi ikasleren testigantzak.

NT180 | MANON THAUNAY: “Klima-aldaketaren eragina Errioxako mahats-barietateetan”

NT180 | PIERRE MARIET: “Oxigenoaren kudeaketa eta kontrola ardogintza prozesuetan”

NT180 | YIXIN YIN: “Espainiako ardoa esportatzeko estrategiak Txinara COVID-19aren ostean”

NT180 | MÓNICA GALAR: “Mencia mahatsarekin egindako ardoen kalitatearen ebaluazioa eta deskribapena”

AZKEN BERRIAK

Beste ikastaro batean, Maurice Chassin-ek ardoaren pertzepzio sentsorialaren oinarriak eta ebaluazio sentsorial interpretatiboaren oinarriak finkatzen lagundu digu, upeltegian ezinbesteko praktika bat produktuan …

“Enologiaren Eragin Sentsorialak” irakasgaian, Bodegas Ochoa bisitatzeko pribilegioa izan genuen, eta han Adrianak ardo berezien ardogintza-prozesuak xehetasunez azaldu zizkigun. Bere esperientziak eta …

2024/2025 Enologia Berritzaileko Masterrak ardoaren munduarekiko, ikerketarekiko eta sormen-enologiarekiko pasioa duten profesionalen belaunaldi berri bati ateak irekitzen dizkio. Programa honek ardo-zientzietan goi-mailako …

Kepa Bárcenas, consumer insights aholkulariak, ardo-kontsumitzailea ikuspuntu askotatik (itxaropenak, lehentasunak, emozioak…) ulertzeak duen garrantziaz eta ideia horiek berrikuntzan eta marketinean nola aplikatu …

Erminio Monteleone Florentziako Unibertsitateko irakasleak eman dizkigu kontsumitzaileen lehentasunetan dauden desberdintasun indibidualak aztertzeko eta itxaropenen azterketak egiteko gakoak. Bi gaiek berebiziko garrantzia …

Maurice Chassin, upategiko aholkulariak, ardoaren sentsorial-pertzepzioaren oinarriak jartzen lagundu digu. Eta, ardoaren zentzumen-tipologiak sailkatzeko sistema praktiko batean oinarrituta, ebaluazio sentsorial interpretatiboan pilatutako …